вакуумдық реторт пакеті
Беті - тегіс мөлдір
өлшемі 20*30см
Тығыздығы 2*100мк
ҚБ құрамы
Пайдалану температурасы 130 градусқа дейін. Мазмұнын автоклавта жоғары температурада және қысыммен зарарсыздандыру және өңдеу үшін.
Қаптамаға (100 дана) тапсырыс берген кезде 10109 коды пайдаланылады
Өнімнің функционалы:
Қаптама 121°C температурада жоғары температурада зарарсыздандыру үшін жарамды. Стерилизация 0.14мПа бу қысымымен 20-30 минутқа созылады. Ыстыққа төзімді споралар мен бактерияларды жою үшін 121°C температура қажет. Қапты жылыту қажет болғандықтан, зарарсыздандыру уақытын ұзартуға болады. Жоғары температурада зарарсыздандыру зиянды микроорганизмдерді де жояды. Осыдан кейін өнім асептикалық болады. Оны сақтау немесе тасымалдау үшін мұздату қажет емес. Пакеттер екі қабаттан жасалған - Полиамид+полипропилен (PA+CPP) және QS тағамдық сертификаттаудан өтеді. Мөлдір, уытты емес, дәмсіз, қолдануға оңай, біркелкі тығыздалған жақтары, өте жұқа. Азық-түлікті вакуумды және өнім сапасын жоғалтпай ұзақ уақыт сақтауға мүмкіндік береді.
Пакеттер материалы:
ҚБ/ҚКП (Полиамид/Полипропилен)
Мақсаты
1) Буланудың алдын алады. Қаптама буға төзімді, сусыздануды (ылғалдың жоғалуын) болдырмайды, өнімдер балғын және жұмсақ болып қалады.
2) Тотығудың алдын алады. Вакуумдау кезінде ауа сорылады, тек вакуумдалған өнім қалады.
3) Микроорганизмдердің түзілуіне жол бермейді. Бактериялар мен зеңдер тағамның сапасына қатты әсер етеді. Олардың қалдықтары тағамды бүлдіріп, адамды улауы мүмкін. Вакуумдау қайта ластанудың және аэробты көбеюдің алдын алады.
4) Хош иістердің жоғалуын болдырмайды. Қаптың материалы иістердің кетуіне жол бермейді.
5) Мұздату кезінде ысыраптарды болдырмауға мүмкіндік береді. Пакет материалы өнімдерді сыртқы ортадан бөледі. Өнімдерді барынша ұзақ мерзімге сақтауға мүмкіндік береді.
6) Сатып алушылардың қолынан ластанудың алдын алады және витринадағы тауардың сыртқы түрін жақсартады.
Кәдімгі вакуумдық дорба мен дорба ретортын салыстыру
Пісіргеннен кейін кәдімгі қап мыжылып қалады, қабаттар бөлініп, сыртқы түрі зақымдалуы мүмкін. Ал реторт пакеті қандай да бір түрде өзгермейді
Кәдімгі вакуумдық қап жабысқақ, жыртылмайды, ішіндегі өнім қауіпті және жеуге жарамсыз.
Реторт пакеті бөлінген жерде оңай ашылады. Жоғары температурада зарарсыздандыруға байланысты ішіндегі өнімдер қауіпсіз
нұсқаулық:
1)Вакуумдалған өнімдерді автоклавқа салыңыз
2) Суды қайнағанға дейін жеткізіңіз (100 °С)
3) Автоклавтың қақпағын жабыңыз және қысымды арттыру арқылы температураны 120°C дейін жеткізіңіз