Батпақ қылышы келесі жағдайларда қолданылады:
- абсцесстерде;
- қайнақтарда;
- флегмона;
- гинекологиялық аурулар;
- бауыр мен өт қабының аурулары;
- зат алмасу бұзылыстарында;
- қатерлі ісіктерде;
- сіатикада, полиартритте, ревматизмде;
- өкпе туберкулезінде;
- асқазан-ішек;
- жүрек-қан тамырлары аурулары;
- сіатика ауруы.
Сүт безінің қатерлі ісігін, тік ішектің қатерлі ісігін, гастритті, асқазан жарасын, геморройды, мастопатияны емдеудің тамаша нәтижелері белгілі.
Қылыштың тұнбасын ішке және сыртқа жағу арқылы ревматизмнен, артриттен, омыртқа мен мойын омыртқаларындағы тұздардың жиналуынан құтылуға болады. Бірнеше айдан кейін ауырсынуды емдеу жойылады.
Қайнатпа дайындау үшін:
Бір ас қасық шикізатты бір стақан сумен құйып, қайнатыңыз және баяу отта 3-5 минут қайнатыңыз. 30-40 минутқа қалдырыңыз. Сүзіп алу. Тамақтанудан жарты сағат бұрын күніне 3 рет 1/3 кеседен қабылдау керек.
Тұнбаны дайындау үшін:
1 қап қылышты (60 г.) жарты литрлік бөтелкеге құйып, үстіне жақсы арақ құйыңыз. Қақпақпен жабыңыз және қараңғы жерде 8 күн қалдырыңыз. Тамақтанар алдында күніне үш рет бір ас қасықтан ішіңіз. Емдеу курсы 3 литрден кем емес. Профилактика үшін бір литр жеткілікті.
Тұнбаны сонымен қатар ауру және зақымдалған жерлерге сүртеді.
Эмульсияны дайындау үшін:
2 қап қылышты (120 г) ұнтақтап, 0,5 л құйыңыз. өсімдік майы. 3 апта талап етіңіз. Ауырған буындарды, көгерген жерлерді уқалау үшін.
Емдеу курсына ұсынылатын мөлшер - 60 грамнан 6 пакет.