Вискиге арналған тастар алкогольдік сусындарды сумен сұйылтпай және бастапқы дәмін өзгертпестен тез салқындатуға қабілетті.
Сусынды мұзбен ішу нәтижесінде ол еріген сумен сұйылтылады, бұл виски үшін қолайсыз. Вискиге арналған тастар алкогольдік сусындарды сумен сұйылтпай және бастапқы дәмін өзгертпестен тез салқындатуға қабілетті. Кез келген мерекеге тамаша сыйлық!
Жинақтау:
9 тас 20х20х20 мм;
сәндік сақтауға арналған дорба.
Қолдану тәсілі:
Тастарды бірінші рет қолданар алдында шайыңыз.
Мұздатқыш камерада тастарды салқындатыңыз.
Сусынмен бірге 50 мл-ге 2-3 тас мөлшерінде қолданыңыз.
Қолданғаннан кейін шайыңыз.
Сұраққа жауап беру үшін "Виски тастары дегеніміз не?" алдымен тағы екі сұраққа жауап берген жөн – вискиді тоңазытқышта сақтау керек пе және оны сұйылту керек пе. Ендеше, анықтап алайық. Вискиді тоңазытқышта сақтау керек пе? Вискидің мінсіз температурасы – 18-20 градус Цельсий. Дәл осы температурада сусын өзінің бай дәмін толығымен дамытады. Көбінесе біздің елде бөлме температурасы жоғарырақ – 22-25 градус, бұл вискиді қолданар алдында аздап салқындату қажет екенін білдіреді. Дәл осы шағын көлемде, өйткені егер сусын шамадан тыс салқындатылса, оның құрамындағы табиғи майлар қоюланып, дәмі "жабылады", яғни вискидің жақсы сорттары әдетте алатын нәрсенің мағынасы жоғалады. Температура өте маңызды – оңтайлы температура сусынның дәмін ашады, ал шамадан тыс төмен температура оны бұзады. Сондықтан вискиді тоңазытқышта сақтауға болмайды, ал жақсы сусындарды мұзбен салқындатуға болмайды. Мұз сіздің сусыныңызды шамадан тыс салқындатады және оның дәмін жояды. Вискиді сұйылту керек пе? Вискиді тұтынудың екі жолы бар – тікелей немесе сумен аздап сұйылтылған. Тек бөшкеге төзімді вискилерді сұйылту әдеттегідей, яғни бөтелкеге құйылған және шамамен 40% ABV бар сорттар қазірдің өзінде сұйылтылған. Оларды енді сұйылтудың қажеті жоқ, өндіруші мұны сіз үшін жасады. Сонымен қатар, вискиді виски өндірісінде пайдаланылған сумен сұйылтқан дұрыс. Көбінесе бұл сусынның өзімен бірдей аймақтағы бұлақ суы. Мұзды пайдаланудың танымал тәсілі сусынды салқындату үшін де, оны сумен сұйылту үшін де соншалықты жақсы емес. Мұз температураның тым төмен болуына немесе мұз еріген кезде сөзсіз пайда болатын артық суға байланысты сусынның дәмін оңай бұзуы мүмкін. Осылайша, көбінесе вискиді сумен сұйылтпай, аздап салқындату қажет. Және дәл осы үшін виски тастары жасалған.