Микрожасылдар – нағыз жапырақтардың бірінші жұп фазасындағы жас өсімдіктер. Мұндай өсімдіктердің тағамдық құндылығы жетілген өсімдіктерге қарағанда айтарлықтай жоғары. Микрожасылдар құрамында пайдалы макро- және микроэлементтердің, дәрумендердің және басқа да табиғи биологиялық белсенді заттардың максималды мөлшері бар. Егістен кейін 7-10 күн ішінде кесуге және тұтынуға дайын!
Халық арасында "қияр шөбі" деп аталатын бораго немесе бура қиярдың жаңа хош иісімен және дәмімен танымал, бірақ олардың арасында ешқандай байланыс жоқ. Мәдениеттің жас өркендері органикалық қышқылдарға, С дәруменіне, калийге, кальцийге, магнийге және темірге бай. Құрамындағы эфир майларының арқасында өскіндер аздап тәттілікпен пиязды еске түсіретін дәмді дәмге ие. Өркендер жаңа піскен, қуырылған немесе қуырылған күйде тұтынылады.