Жүрек пен қан тамырларына арналған "L-Аргинин", 90капс 500 мг
L-аргинин – негізінен жануарлардан алынатын тағамдарда кездесетін амин қышқылы: балық, жұмыртқа, қызыл ет, құс еті, сүт өнімдері. Ол сондай-ақ адам ағзасында синтезделеді. Бірақ соған қарамастан, ол әлі де сырттан алынуы керек маңызды амин қышқылы ретінде қарастырылады. Себебі ол денсаулық үшін өте маңызды және әдетте аз мөлшерде, әсіресе қартайған сайын өндіріледі.
Аргининнің басты пайдалы қасиеті – ағзаны азот оксидімен қамтамасыз ету, ол қан айналымын жақсартады. Бірақ қосымшаның артықшылықтары мұнымен бітпейді. Ол: қабыну процестерін тоқтатады; атеросклероз қаупін азайтады; қан тамырларын қалпына келтіреді; жүрек ауруының алдын алады; қан қысымын төмендетеді; иммунитетті көтереді; бұлшықет ауырсынуын азайтады; бүйрек қызметін қалыпқа келтіреді; психикалық денсаулықты жақсартады; деменцияның дамуына жол бермейді; суықтың алдын алады.
L-Аргинин
L-аргининнің фармакокинетикасы
Аргинин (2-амин-5-гуанидинпентаной қышқылы) - алифатты негізгі α-амин қышқылы. Ол оптикалық белсенді және L- және D-изомерлері түрінде болады; пептидтер мен белоктардың құрамына тек L-аргинин кіреді. Теориялық тұрғыдан алғанда, потенциалды эргогендік зат ретінде L-аргининнің фармакологиялық әсері жедел (бір реттік) және/немесе созылмалы (курстық) қолдану кезінде көрінетін келесі биохимиялық механизмдерге байланысты болуы мүмкін:
1. L-аргинин бұлшықеттердегі ақуыз синтезі үшін маңызды амин қышқылы болып табылады (эргогендік әсердегі маңызды рөлдің ықтималдығы аз);
2. креатиннің прекурсоры болып табылады, бұл бұлшықет тінінде анаболикалық қасиеттердің болуын білдіреді;
3. эндогендік өсу гормонының түзілуін арттырады, содан кейін анаболикалық процестерді жанама түрде ынталандырады;
4. азот оксидінің синтезіне (қаңқа тамырларын қоса, тамырлардың кеңеюі) жанама ынталандырушы әсер етеді (NO-синтазаның қатысуымен NO негізгі прекурсоры).
бұлшықеттер мен миокардтың), бұл оттегіге қажеттілікті азайтады, қалпына келтіруді тездетеді және шаршаудың дамуын баяулатады;
5. қарқынды және ұзақ жүктемелер кезінде аммиактың түзілуін азайтады, шаршаудың пайда болу шегін ығыстырады. Дене дайындығын жақсарту үшін L-аргининді немесе оның туындыларын/комбинацияларын күнделікті 3-9 г дозада (бірқатар жұмыстарда — және одан жоғары) күнделікті қабылдау жалпыға бірдей қабылданған болып саналады.
Аргинин — ішінара алмастырылмайтын амин қышқылы. Ересек және дені сау адамда аргинин ағзада жеткілікті мөлшерде өндіріледі. Сонымен қатар, балалар мен жасөспірімдерде, қарттар мен науқастарда аргинин синтезінің деңгейі жиі жеткіліксіз. Аргинин биосинтезі цитруллиннен аргининсукцинат синтазасы мен аргининсукцинат лиазасының әсерімен жүзеге асырылады.
Аргинин азот алмасу процестеріндегі (атап айтқанда, сүтқоректілер мен балықтардың орнитиндік айналымындағы) негізгі метаболиттердің бірі болып табылады.
Аргинин азот оксиді NO синтезіндегі NO-синтазалардың субстраты болып табылады, ол қабынуға қарсы әсерден қан тамырларына (вазодилатация) және ангиогенезді ынталандыруға дейінгі көптеген әсерлері бар жергілікті тіндік гормон болып табылады
Қолдану тәсілі:ересектерге тамақпен бірге күніне 3 рет 2 капсуладан қабылдау керек.
L-аргинин қоспасының қарсы көрсетілімдері мен жанама әсерлері жүктілік, емшек сүтімен емдеу, гипотензия, компоненттерге жеке төзбеушілік кезінде қарсы.
Құрамы:амин қышқылы l-Аргинин.
Жарамдылық мерзімі:2 жыл
Сақтау шарттары:құрғақ, күн сәулесі тікелей түспейтін жерде 30°С аспайтын температурада сақтау керек