Түйіршіктелген құлмақ Tradition – аурулар мен зеңдерге төзімділігімен ерекшеленетін арнайы әзірленген құлмақ, бұл оларды қолдануды өте ыңғайлы етеді, ал дәміне қарай бұл құлмақ классикалық болып табылады, жеңіл ащылығымен және жеңіл жеміс ноталары бар жағымды жасыл хош иісімен сипатталады. Сорт Германияда 1991 жылы басқа сорттардан, соның ішінде 15% Жатецкий құлмақ сортынан өсірілді. Пайдалана отырып құлмақ дәстүрі сыраның көптеген түрлері жасалады, бірақ ол негізінен классикалық стильдерде қолданылады, мысалы: қатты, пилснер, але, кәріптас, қара бидай сырасы, ысталған сыра және т.б. Сыра суслосына құлмақ қосу "бір шымшым" тұрады: 10 литр сыра суслосына 20 грамнан аспайтын құлмақ қосу керек. Бұл, әрине, әрбір сыра қайнатушының талғамына байланысты, бірақ сыраның ащылығы мен өзіне тән дәмін беретін құлмақ.
Құлмақ био-химиялық қасиеттерімен ерекшеленеді: құрамында таниндер, эфир майлары, альфа және бета қышқылдары. Бұл параметрлер алынған сыраның дәмі мен хош иісін анықтайды, атап айтқанда: таниндер сыраның суслосының жарамдылық мерзімін ұзартуға мүмкіндік береді, ал альфа және бета қышқылдары эфир майларының сандық құрамын анықтайды - көбіктенетін сусынның жасалған дәмінің күшіне сәйкес келетін коэффициент.
Құлмақ дәстүрінің сипаттамасы:
Альфа-қышқылдардың құрамы: | 6 % |
Бета-қышқылдардың құрамы: | 4,5 %, |
Когумулонның Альфа-қышқылдан%-дық құрамы: | 27,5% |
Май: | 100 г-ға 1,2 мг |
Қаптама: | 50 грамм, вакуумдық |
Өндіріс: | Германия |
Құлмақ қаптамасын ашқаннан кейін Дәстүрлі, құлмақ сақтау ұсынылады 6 айдан астам ашық, өйткені олар альфа және бета қышқылдарын біртіндеп жоғалтады.