Турбо-ашытқы Alcotec 48 Turbo Classic
Alcotec 48 турбо ашытқысы – көптеген артықшылықтарға ие сапалы ашытқы. Сіз оларды екі жолмен пайдалана аласыз. Біріншісі, жылдам деп аталатын, алкогольді дайындау – 48 сағатта, екіншісі – 5 тәулікте. Әдістердің айырмашылығы неде?
Alcotec 48 турбо ашытқысы температураның өзгеруіне толығымен "төзімді", Alcotec 6,8 немесе 24 ашытқысына қарағанда әлдеқайда жақсы. Ортаның оңтайлы температурасы 25°С болса да, ашытқылар 30°С-қа дейін көтерілуден "аман қалады".
Пюрені қалай дайындау керек
- 6 кг қантты жылы суда ерітіңіз. Егер сіз кәдімгі қантты қолдансаңыз, оны төңкеруге кеңес береміз.
- Браганың жалпы көлемі 25-27 литр болатындай ашыту ыдысына сироп немесе декстроза қосыңыз.
- Ашытқыны қоспас бұрын сусланың температурасы 27-30°С аспайтынына көз жеткізіңіз.
- Суслоға Alcotec 48 турбо ашытқысын қосып, араластырыңыз (кесектердің пайда болуына жол бермеңіз).
Пайдалы кеңестер:
- Сапалы сусын алу үшін тазартылған суға пюре жасауды ұсынамыз. Сондай-ақ бөтелкедегі немесе бұлақ суын пайдалануға болады.
- Сатып алынған ашытқылардың ұсынылған температуралық режимін сақтау маңызды. Айырмашылықтар дайын өнімнің сапасына кері әсер етеді. Температураның 32-35 градустан жоғары көтерілмеуі маңызды, ашытқы өлуі мүмкін (әртүрлі брендтер үшін максималды температура шегі әртүрлі болуы мүмкін).
Құрамы:
ашытқылар, қоректік орта, витаминдер, микроэлементтер
Қант мөлшері |
Ашыту уақыты |
Ұсынылатын температура, °С |
Браганың ақырғы спирттілігі, % |
6 кг қант |
2 күн |
20-35 |
14 |
7 кг қант |
3 күн |
20-30 |
17 |
8 кг қант |
5 күн |
20-27 |
20 |
9 кг қант |
7-10 күн |
18-24 |
21-ге дейін |