Күріш ұнының пайдасы, ең алдымен, адам ағзасының қалыпты жұмыс істеуі үшін қажетті аминқышқылдарының толық құрамы бар өсімдік ақуызына байланысты. Минералдардан басқа композицияға крахмал, талшық, моно- және дисахаридтер де кіреді.
Күріш ұны гипоаллергенді өнім ретінде балалар мен диеталық тағамдарда қолданылады. Бұл жай ғана түсіндіріледі ― оның құрамында глютен жоқ, ол тіпті сау адамдардың ас қорытуына кері әсерін тигізіп, метеоризм, күйдіргі, іш қату, диарея және әртүрлі бұзылулар сияқты құбылыстарды тудыруы мүмкін.
Күріш ұнын көптеген кондитерлік өнімдерді – торттарды, құймақтарды және тәттілерді пісіруде толық пайдалануға болады. Олар дәмді, қытырлақ, әдемі дәнді қыртысы бар болып шығады. Дегенмен, глютеннің болмауы медициналық тұрғыдан пайдалы болғанымен, аспаздық сипаттамаларға әсер ететінін ескеру қажет. Мұндай ұннан, мысалы, нанға арналған ашытқы қамыры алынбайды, бірақ оны бидай ұнымен сәтті біріктіруге болады, әдетте 1:5 қатынасында.
Жапонияда күріш ұнынан арнайы "шай" тәттілері дайындалады. Ол жабысқақ кокос торттарының құрамына кіреді. Азия елдерінде оны тұз бен бұрышпен бірге таңғыш ретінде пайдаланады.
Жоғары тағамдық қасиеттері оны балалар тағамының міндетті құрамдас бөлігіне айналдырды, одан балалар жармалары мен консервілері дайындалады. Ылғалды сақтайтын және гель түзетін қасиеттеріне байланысты ол сорпалар мен тұздықтарға қоюландырғыш ретінде, майонез, кетчуптер, пасталар, шұжықтар және балықты қайта өңдеу өнімдерін өндіруде қолданылады. Алынған өнімдер дәмін жоғалтпай және сапасына зиян келтірместен көбірек көлемге ие.
Герметикалық пакетке салынған.
Қаптаманың биіктігі ― 22 см.
Салмағы - 400 г.
Өндіріс: Қытай.