Құнды тағамдық қасиеттері бар әдемі жеуге жарамды саңырауқұлақ. Ол қуырылған, қайнатылған, тұздалған және кептірілген тамаша дәмімен танымал. Саңырауқұлақтың жемісті денесі ірі. Қалпақ диаметрі 30 см жетеді. Қақпақтың түсі әр түрлі: қоңыр-қызыл, сары-қызыл немесе қызыл-қоңыр. Түтікшелі қабат ұсақ кеуекті, алдымен ақ немесе түтін сұр, кейінірек сұр және ашық қоңырға дейін. Сабағы биік, төмен қарай қалыңдатылған, ақ, ұзынша ақ, қоңыр немесе қара қабыршақтары бар. Целлюлоза жағымды хош иісті, берік, ақ түсті. Асылдандыру бойынша кеңестер: Саңырауқұлақ плантациясы мамырдың басынан қыркүйекке дейін отырғызылады. Өсіруге арналған компост шіріген көктерек жапырақтарынан (емен, қайың, терек), шіріген көктерек ағашынан немесе басқа қатты ағаштардан және қоқыссыз таза жылқы (сиыр) көңінен дайындалады. Компосттың негізгі бөлігі жапырақтар болуы керек. Сүрек пен көң жапырақ қалдықтары массасының 5-10% мөлшерінде пайдаланылады. Полиэтилен жерге бірнеше қабат етіп жайылады. Оның үстіне жапырақтары төселіп, 10 см ағаш шаңы мен көң қабаттарына құйылады. Содан кейін үйінді аммиак селитрасының 1% ерітіндісімен суарылады. Суару кезіндегі су шығыны массаға жеткілікті ылғалдылық бергенге дейін шамамен анықталады. 7-10 күннен кейін, компост 35-40 ° C дейін қызған кезде, ол біртекті күйге жеткенше күрекпен өңделеді.