Қарасора сирек кездесетін және өте маңызды элементтердің көзі болып табылады: мезоинозит және фит.
Мезоинозит, В дәрумені деп те аталады8, көмірсулар алмасуы үшін қажет, пуриндер алмасуына, маңызды элементтердің биосинтезіне қатысады және қандағы холестерин деңгейін реттейді.
Фитин – құнды әсері бар дәруменге ұқсас элемент – рационда ақуыздық тағам жетіспесе, майлы бауырдың алдын алу.
Қарасора тұқымы – бұл элементтің негізгі толыққанды көзі. Сонымен қатар, қарасора тұқымында асқазан мен ішектің шырышты қабығын қорғайтын, шіріткіш бактерияларды бейтараптандыратын және табиғи микрофлораны қалпына келтіретін пектиндер бар.
Құрамы: кептірілген өрік, қарасора дәні, кептірілген алма, мейіз, фруктоза, сірне, ұсақталған зығыр, араб сағызы, калий сорбаты, аскорбин қышқылы, "қарақат" табиғи хош иістендіргіші.
100 г құрамында:
ақуыздар – 6,2 г.,
майлар – 11,7 г.,
көмірсулар – 43,8 г.,
диеталық талшық - 6,2 г.
Макро-микроэлементтер:
Фе - 4,6 мг.,
Ко – 1,4 мг.
Энергетикалық құндылығы: 305 Ккал/1278 КДж.
Сақтау тәсілдері: 18 ± 3°С температурада және ауаның ылғалдылығы 75%-дан аспайтын жағдайда сақтау керек%
Жарамдылық мерзімі: 10 ай
Назар аударыңыз: Өнімде сүйектердің сынықтары болуы мүмкін
Қолдануға болмайтын жағдайлар: компоненттерге жеке төзбеушілік.