Шойын қазан
Салмағы: 13 кг
Диаметрі: 45 см
Қабырғалардың қалыңдығы: ~7 мм
Тереңдігі: 17 қараңыз
Түбі: жазық
Өндіріс: Өзбекстан (Наманган қ.)
Кез келген тәжірибелі аспаз кезекті дәмді тағамды дайындау үшін бір ғана дағды мен сапалы өнім жеткіліксіз, "дұрыс" ыдыс-аяқ қажет екенін біледі. Ал қазандарда тамақ әзірлеумен бетпе-бет келген адамдар оның қаншалықты ерекше ыдыс екенін түсінеді.
Ішінде барлық қазандар тегістеліп, зауыт майымен жабылған, қолданар алдында қазанды отқа (1-2 сағат) немесе пеште максималды температурада (3-4 сағат) жағу керек.
Шойыннан жасалған қазанның негізгі артықшылықтары:
-
баяу және біртіндеп қыздыру;
-
жылу ұзақ уақыт сақталады;
-
тағам пайдалы қасиеттерін сақтайды;
-
қауіпсіз қақпақ пен қалың қабырғалар ыдыстың ішіндегі буды ұстап тұрады;
-
шойынның тесіктеріне енетін май жабыспайтын пленка жасайды (нәтижесінде металл тот баспайды, ыдыс күйіп кетпейді);
-
тағам дайындау барысында канцерогендер мен уыттар түзілмейді;
-
тозуға төзімді;
-
жоғары температураға шыдайды;
-
экологиялық тазалық;
-
барлық ингредиенттерді біркелкі техникалық өңдеумен көп қабатты композициясы бар тағамдарды дайындауға болады;
-
ұзақ пайдалануға байланысты үнемділік.